Вітаю!

Шановні колеги!
Цей блог створено для обговорення тем, пов'язаних із вивченням курсу "Основи комп'ютерної грамотності, основи роботи в мережі Інтернет"
Запрошую усіх бажаючих до діалогу.
Олена Проців

середу, 24 грудня 2014 р.

Проект «Бібліотеки і виборчий процес: навчаємо бібліотекарів і виборців конституційних прав». Підсумки


У Тернопільській ОУНБ завершився цикл вебінарів «Бібліотеки і виборчий процес. Навчаємо бібліотекарів і виборців конституційних прав», який проводився Регіональним навчальним центром спільно з Українською бібліотечною асоціацією.
За проектом було проведено шість вебінарів для бібліотекарів і користувачів бібліотек Тернопільської області, спрямованих на формування у виборців-користувачів бібліотек розуміння виборчого процесу як засобу реалізації прав і свобод людини, надання інформації про механізм реалізації та захисту своїх прав.
Під час вебінарів було розглянуто нормативно-правову базу виборчого процесу, принципи та особливості діяльності Центральної виборчої комісії, особливості проведення виборів народних депутатів до Верховної Ради України, Президента України, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів. Також учасники вебінарів дізнались про можливі порушення виборчих прав громадян та способи захисту від них.
Цикл вебінарів «Бібліотека і виборчий процес» викликав неабияке зацікавлення з боку користувачів. Їх прослухали понад 1300 осіб. Це бібліотекарі та читачі ОУНБ, центральних бібліотек районів, а також користувачі мережі Інтернет, які дізнались про вебінари із засобів масової інформації, оголошення на сайті бібліотеки, у соціальних мережах тощо.
Для тих хто не зміг приєднатись он-лайн, інформація про проведені вебінари та їхній відеозапис розміщувалися на сайті Тернопільської ОУНБ та на блозі Тернопільського регіонального навчального центру «Вчитись ніколи не пізно», де для цього була створена окрема сторінка (http://olenaprociv.blogspot.com/p/blog-page_20.html).

Після завершення циклу вебінарів «Бібліотека і виборчий процес: навчаємо бібліотекарів і виборців реалізації конституційних прав» було проведене он-лайн-опитування слухачів. Його мета — виявлення результативності та доцільності проведення циклу вебінарів за даною темою; визначення потреби у проведенні таких вебінарів у майбутньому та з’ясування зацікавленості бібліотекарів і користувачів у використанні вебінарів як форми підвищення фахового рівня (кваліфікації).
Результати опитування підтвердили значний інтерес респондентів до вебінарів циклу «Бібліотеки і виборчий процес: навчаємо бібліотекарів і виборців виборчому праву», вони стали популярним джерелом отримання інформації з питань виборчого права напередодні виборів до Верховної ради України 26 жовтня 2014 року. Також у результаті опитування одержано важливу інформацію, про те, що така форма роботи як вебінар є цікавою й корисною як для користувачів так і для працівників бібліотек області. Це дає підставу .
Тому ми продовжимо активно впроваджувати вебінари різноманітної тематики у роботу Тернопільської ОУНБ.

Приєднуйтесь до наших вебінарів і дізнавайтесь більше нової, цікавої, корисної інформації.

2 коментарі:

  1. Дуже цікавий і вчасний проект.
    Чи плануєте проводити це подібні вебінари?

    Користувач

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так. Звичайно. Ми плануємо провести ще не одинцікавий вебінар. :) Слідкуйте а новинами на нашому блозі на на сайті Тернопільської ОУНБ http://library.te.ua/

      Видалити