Вітаю!

Шановні колеги!
Цей блог створено для обговорення тем, пов'язаних із вивченням курсу "Основи комп'ютерної грамотності, основи роботи в мережі Інтернет"
Запрошую усіх бажаючих до діалогу.
Олена Проців

понеділок, 13 травня 2013 р.

Вчимося користуватись електронною поштою



Створення електронної поштової скриньки
Створення електронної поштової скриньки розпочинається з реєстрації на сайті, що надає таку послугу, серед яких «Ukr.net», «Rambler», «Yandex», «Mail.ru», «Yahoo», «Google» тощо.
Розглянемо процес реєстрації на конкретному прикладі, створивши поштову скриньку на інтернет-порталі «Ukr.net», який є одним із найпопулярніших безкоштовних сервісів електронної пошти в Україні.
Передусім відкриваємо програму-браузер і вводимо в адресне вікно адресу інтернет-порталу — ukr.net (рис. 1) та натискаємо на клавішу «ENTER».


 Рис. 1. Вхід на інтернет-портал «Ukr.net»
У вікні, що відкрилося, натискаємо на посилання «Реєстрація» (рис. 2).


Рис. 2. Перехід до вікна реєстрації
Заповнюємо реєстраційну форму, у якій вказуємо

  • логін (ім’я вашої поштової скриньки). Він має бути написаний англійськими літерами. Процес іменування поштових скриньок довільний, але рекомендується утворювати логін із таких елемен­тів, як ініціали та прізвище, ім’я й перша літера прізвища, ім’я та прізвище, розділені крапкою тощо для того щоб адресат міг легко визначити від кого лист. Після того, як Ви обрали логін для своєї скриньки та вписали його у відповідне поле, не забудьте натиснути на кнопку «перевірити», щоб переконатися, що пошто­вої скриньки з таким іменем ще не існує. Якщо ж скриньку з таким іменем уже хтось зареєстрував, змініть логін, додавши до нього, наприклад, кілька цифр, або придумайте інший;

  • пароль;
  • повторюємо пароль; 
Увага! Логін і пароль доцільно відразу записати у свій блокнот, щоб при потребі його завжди можна було знайти.
  • ім’я та прізвище;
  • дату народження;
Увага! Можна не вказувати свої справжні персональні дані.
  • альтернативну електронну адресу чи номер мобільного телефону. Ці дані можуть знадобитися для відновлення доступу до поштової скриньки у випадку, якщо Ви забудете пароль;
  • графічний код (символи, представлені на малюнку).


Рис. 3. Заповнення реєстраційної форми
Перечитуємо «Умови користування скринькою» й «Угоду про конфіденційність» та натискаємо на кнопку «Реєстрація» (рис. 4).


Рис. 4. Реєстрація облікового запису
Якщо всі поля заповнені правильно служба привітає Вас із завершенням реєстрації та створенням власної електронної скриньки на поштовому сайті «Freemail.ukr.net».
Для того, щоб продовжити роботу, потрібно натиснути на кнопку «Продовжити роботу у Freemail» (рис. 5).


Рис. 5. Завершення реєстрації
Після цього Ви можете відкрити новостворену поштову скриньку, ввівши свій пароль у відповідне вікно й натиснувши на кнопку «Увійти» (рис. 6), і продовжити роботу.

Рис. 6. Перший вхід до електронної пошти
Далі буде...

Немає коментарів:

Дописати коментар