Вітаю!

Шановні колеги!
Цей блог створено для обговорення тем, пов'язаних із вивченням курсу "Основи комп'ютерної грамотності, основи роботи в мережі Інтернет"
Запрошую усіх бажаючих до діалогу.
Олена Проців

вівторок, 28 травня 2013 р.

Вчимося користуватись електронною поштою



Робота з електронною поштовою скринькою
Для того, щоб написати лист, потрібно натиснути один раз лівою кнопкою мишки на кнопку «Написати лист» (рис. 7). У вік­ні, що відкрилося, пишемо повідомлення, а в полях «Тема» і «Кому» вказуємо відповідно його тему й електронну адресу одержувача (якщо надсилаємо лист кільком особам, то вказуємо їх адреси через кому) і натискаємо на кнопку «Відправити» (рис. 7).


Рис. 7. Написання електронного листа
Якщо разом із листом потрібно відправити листівку, фотографію чи інший документ, натикаємо один раз лівою кнопкою мишки на кнопку «Файл». У папці, що відкрилася (як правило, це робочий стіл нашого комп’ютера; до інших папок при потребі можна перейти через панель навігації, що знаходиться в лівій частині вікна папки), обираємо потрібний документ, натискаємо один раз лівою кнопкою мишки на його назву, а потім ― на кнопку «Відкрити» (рис. 8).


Рис. 8. Прикріплення документа до листа
Після цього документ буде прикріплено до Вашого листа й відправлено разом із ним (рис. 9).



Рис. 9. Відправлення документа разом з електронним листом
Якщо немає можливості відправити лист одразу, його можна зберегти в папці «Чернетки». Для цього потрібно натиснути на кнопку «Зберегти», що знаходиться в нижній частині вікна (рис. 10). Збережений лист можна відправити в будь-який час, відкривши його й натиснувши на кнопку «Відправити».


Рис. 10. Збереження листа в «Чернетках»
Для того, щоб увійти до електронної поштової скриньки наступного разу та переглянути отримані листи, потрібно зайти на сайт, що надає послуги електронної пошти (у нашому випадку це портал «Ukr.net»), вказати логін і пароль у відповідних полях та натиснути на кнопку «Увійти» (рис. 11).


Рис. 11. Вхід до електронної поштової скриньки
Переглянути отримані повідомлення можна, натиснувши на посилання «Листи» (рис. 12). Праворуч від посилання вказано кількість непрочитаних та загальна кількість отриманих Вами повідомлень.

Рис. 12. Перевірка поштової скриньки
Після цього відкриється папка, де зберігаються отримані Вами електронні листи (рис. 13). Для того, щоб прочитати повідомлення, потрібно натиснути один раз лівою кнопкою мишки на логіні (імені) його відправника.


Рис. 13. Перегляд отриманих листів
Для того, щоб відповісти на отриманий лист, потрібно натиснути на кнопку «Відповісти». У вікні, що відкрилося, пишемо повідомлення, у полі «Тема» вказуємо його тему та натискаємо на кнопку «Відправити» (рис. 14).
Увага! Адреси отримувача й відправника в цьому випадку вводити не потрібно. Їх впише програма.

Рис. 14. Відповідь на отриманий лист
Якщо отриманий документ потрібно переслати іншому абонентові, натискаємо на кнопку «Переслати», що знаходиться у верхній частині листа (рис. 15).


Рис. 15. Пересилання електронного листа іншому абонентові
У вікні, що відкрилося, у полі «Кому» вказуємо електронну адресу абонента, якому потрібно переслати повідомлення, та натискаємо на кнопку «Відправити» (рис. 16).


Рис. 16. Пересилання електронного листа
Для того, щоб видалити документ з електронної скриньки, потрібно натиснути на кнопку «Видалити», що знаходиться у верх­ній частині листа (рис. 17). Видалені листи тимчасово зберігаються в папці «Видалені». У разі потреби їх можна переглянути й перемі­стити в папку «Вхідні».


Рис. 17. Видалення листів з електронної поштової скриньки
Для остаточного видалення листів з електронної скриньки потрібно відкрити папку «Видалені» та натиснути на кнопку «Очистити папку» (рис. 18).

Рис. 18. Очищення папки «Видалені»

Немає коментарів:

Дописати коментар