Вітаю!

Шановні колеги!
Цей блог створено для обговорення тем, пов'язаних із вивченням курсу "Основи комп'ютерної грамотності, основи роботи в мережі Інтернет"
Запрошую усіх бажаючих до діалогу.
Олена Проців

середу, 15 вересня 2010 р.

Основи навігації у мережі. Програми перегляду (браузери)



Інформація у мережі  подається в кольоровому, візуально привабливому форматі разом зі звуками й анімацією, подається на веб-сторінках (або сторінці), подібно до сторінок журналу. Набір взаємопов’язаних веб-сторінок утворює веб-сайт. Веб містить мільйони веб-сайтів і мільярди веб-сторінок.

Веб-сторінки поєднано за допомогою гіперпосилань (зазвичай їх називають просто посиланнями), які можуть бути текстовими або графічними. Вибравши посилання на сторінці, можна перейти до іншої сторінки. Перехід між сторінками за допомогою посилань іноді називають навігацією у вебі.

Для зручності користування послугами та ресурсами Інтернет, для розширення можливостей навігації в світових комп'ютерних мережах використовують сервісні програми Інтернет - браузери.

Веб 2.0. Що це?

Потік нових інформаційних технологій все більше проникає у наше життя. З'являються послуги, побудовані на сервісах Інтернету, використання різноманітних інтерактивних технології вже не тільки дань моді, а й серйозна конкурентна перевага.
У 2005 виникло поняття Web 2.0.
Спробуємо з’ясувати що саме розуміють під цим поняттям, чим відрізняються Web 1.0 та Web 2.0 та як саме можна використати можливості Web 2.0 у бібліотечній роботі.