Вітаю!

Шановні колеги!
Цей блог створено для обговорення тем, пов'язаних із вивченням курсу "Основи комп'ютерної грамотності, основи роботи в мережі Інтернет"
Запрошую усіх бажаючих до діалогу.
Олена Проців

пʼятницю, 15 листопада 2013 р.

Практичні рекомендації щодо створення буклету про бібліотеку в програмі Publisher




1. Запустіть Publisher. В вікні, що відкрилося, в розділі  «Доступні шаблони» оберіть «Буклети» (для Publisher 2003 — в області задач Нова публікація виберіть в групі Почати з макету пункт Публікація для друку, потім пункт Буклети). 
2. В Галереї попереднього перегляду виберіть потрібний макет й натисніть кнопку «Створити» в правій частині вікна ((для Publisher 2003 — натисніть на обраному макеті 1 раз ЛКМ).
3. Для більш зручної роботи збільшить масштаб сторінки до 120-140% за допомогою шкали у нижній правій частині екрану (за промовчуванням – 76%)
4. Заповніть текстові поля головної сторінки буклету у правій частині робочої сторінки. Для цього виділіть заміщуючий текст в текстовій рамці і введіть потрібний текст.
4. Заповніть текстове поле адреси у середній сторінці.
5. У меню «Головна» оберіть тип шрифту, яким набраний текст, його розмір тощо.
6. Вставте обрані зображення. Для цього клацніть ПКМ миші на стандартному малюнку, виберіть пункт «Змінити малюнок» й оберіть потрібний малюнок із папки «Зображення», що відкрилася (чи з робочого столу/флешки, до яких можна перейти через область навігації у лівій частині вікна).
7. Якщо потрібно додати до малюнка певні ефекти (рамку, заголовок тощо), клацніть на малюнок 1 раз ЛКМ й продовжіть роботу в меню «Робота з рисунком»
8. Якщо потрібно змінити колірну схему публікації, щоб вона більше відповідала фірмовому стилю вашої організації, перейдіть у меню «Макет сторінки». Щоб застосувати ту або іншу колірну схему й  клацніть на ній 1 раз ЛКМ.
9. Зворотну сторону буклету заповніть інформацією й ілюстраціями.
10. Для того, щоб ставити ілюстрації, перейдіть у меню «Вставка», оберіть пункт «Рисунок» й вберіть потрібні фотографії чи  малюнки з папки «Зображення», що відкрилася (чи з робочого столу/флешки, до яких можна перейти через область навігації у лівій частині вікна).
11. У разі потреби видаліть зайві елементи стандартного дизайну. Для цього клацніть на елементі (малюнок, текстовий блок тощо) 1 раз ПКМ й у контекстному меню, що з’явилося оберіть пункт «Видалити об’єкт»
12. Збережіть виконану роботу, виконавши наступу послідовність команд: Файл – Зберегти як …(у вікні, що відкрилося заповніть поле «назва файлу») – ОК.

Немає коментарів:

Дописати коментар