Вітаю!

Шановні колеги!
Цей блог створено для обговорення тем, пов'язаних із вивченням курсу "Основи комп'ютерної грамотності, основи роботи в мережі Інтернет"
Запрошую усіх бажаючих до діалогу.
Олена Проців

вівторок, 23 квітня 2013 р.

Книги у пошуках читача



23 квітня в Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці проходила святкова акція «Книги у пошуках читача», приурочена до Всесвітнього дня  книги й авторського права. ЇЇ мета — привернути увагу до книги й читання, залучити до бібліотеки нових користувачів.
Під час акції усі бажаючі мали можливість переглянути книжкові виставки, взяти участь у заходах, що проводитимуться в цей день, поспілкуватись з авторами.

Книжкова виставка «Магія книги», яку підготували працівники відділу міського абонементу, розкриє читачам унікальність книги, її історію і сьогодення. Представлені на виставці видання стануть справжнім відкриттям для всіх поціновувачів книги.
У рамках акції також відбулася автограф-сесія з молодою, але вже знаною в літературних колах тернопільською поетесою, лауреатом багатьох літературних премій та конкурсів, членом Національної спілки письменників України Наталією Пасічник.
На виставці «Час читати!» відділ читального залу представив книги з різних галузей знань, в яких читачі зможуть знайти відповіді на питання, що хвилюють кожного. Історична література збагатить знання про духовні й культурні цінності нашого народу, відомі й невідомі сторінки його історії, роль і місце  в її творенні видатних людей. Література з психології, релігієзнавства, філософії дозволить краще пізнати себе й оточуючий світ.
Допомогти вільно орієнтуватися в складному вирі правових питань, підвищити рівень правової самоосвіти, створити належні умови для набуття громадянами правових знать та забезпечити їх конституційне право знати свої права та обов’язки була покликана виставка «Будь вільним у правовому просторі», яку також підготували працівники відділу читального залу.
На виставках були представлені книги як в паперовому, так і в електронному вигляді.
Відділ зберігання основного фонду запросив на виставку «Подих століть», на якій були представлені цінні й рідкісні видання з фонду бібліотеки.
Виставка «Моє Тернопілля», представлена працівниками відділу краєзнавчої літератури та бібліографії, була покликана домогти осягнути історію краю від сивої давнини до сьогодення, зануритись у неповторний світ рідної природи, відчути як і чим жили наші предки, звідки бере початок наша культура, звичаї.
Переглядаючи виставку «Мистецька палітра», підготовлену працівниками відділу літератури з мистецтва, учасники акції мали змогу: потрапити в чарівний світ музики, кіно та театру; помилуватись шедеврами живопису, скульптури та архітектури; відчути красу давнього та сучасного декоративно-ужиткового мистецтва; відвідати найвідоміші музеї світу.
На виставці «Вивчаємо мови разом», підготовленій відділом літератури іноземними мовами та ресурсним центром «Вікно в Америку», на відвідувачів чекали найновіші видання книг для підготовки до здачі тестів TOEF, GMAT, GRE, електронні читанки Кindle, планшетні комп’ютери  iPad, аудіо-книги, DVD-колекція англомовних фільмів тощо. Також тут можна було дізнатись розклад занять 10-ти різноманітних клубів із вивчення англійської та іспанської мов, які проводять в Тернопільській ОУНБ волонтери Корпусу миру США в Україні.
Відділ технічної літератури запропонував увазі учасників акції виставки «Світ технічної книги», де були представлені наукові збірники, монографії, практичні посібники на допомогу оволодінню різними професіями, підручники та навчальні посібники для студентів вищих навчальних закладів, науково-виробнича література для працівників різних галузей народного господарства, словники, довідники тощо.
Виставка «Журнальний калейдоскоп» знайомила з найбільшим у м. Тернополі репертуаром спеціалізованих періодичних видань з питань комп’ютерної техніки та інформаційних технологій, харчових виробництв, журналів з кулінарії, в’язання, вишивання, пошиття одягу, косметології та парфумерії, дизайну інтер’єрів квартир та особняків, ландшафтного дизайну тощо.
Не залишили байдужими відвідувачів бібліотеки й ресурси відділу сільськогосподарської літератури, які були широко представлені на виставці книжкових та періодичних видань «101 ідея для вашого саду і городу».
Усі бажаючі також мали змогу більше дізнатися про зміст веб-сайту Тернопільської ОУНБ, блогів відділів бібліотеки, Регіонального інформаційного порталу «Тернопільщина».
Учасники акції «Книги у пошуках читача» мали можливість стати користувачами бібліотеки, отримавши безкоштовно читацький квиток.
Також  усі бажаючі могли приєднатись до акції «Подаруй бібліотеці книгу» та  зробити свій внесок у збагачення фонду головної книгозбірні краю.
Бібліотекарі ОУНБ щиро вдячні всім за участь в акції!




1 коментар:

  1. Вітаю, дозвольте вам передати естафету конкурсу "Вітрила МРІЙ"

    http://2biblternopil.blogspot.com/2013/04/blog-post_26.html#!/2013/04/blog-post_26.html

    ВідповістиВидалити