Вітаю!

Шановні колеги!
Цей блог створено для обговорення тем, пов'язаних із вивченням курсу "Основи комп'ютерної грамотності, основи роботи в мережі Інтернет"
Запрошую усіх бажаючих до діалогу.
Олена Проців

вівторок, 26 травня 2015 р.

Медіаграмотність – необхідна навичка сучасного бібліотекаря



25 травня в рамках роботи обласної школи методиста у Тернопільському регіональному навчальному центрі відбувся тренінг «Медіаграмотність – необхідна навичка сучасного бібліотекаря» для методистів центральних (районних) бібліотек області.
Під час тренінгу учасники прослухали лекцію-презентацію «Медіаграмотність – необхідна навичка сучасного бібліотекаря», а також низку практичних завдань на перевірку достовірності інформації та вироблення вміння аналізувати, оцінювати, сприймати критично інформацію.
Завершився тренінг дискусією на тему: «Як можна навчати медіаграмотності у бібліотеках»

неділю, 17 травня 2015 р.

Вебінар для учнівської молоді




15 травня 2015 року в Регіональному навчальному центрі за програмою «Бібліоміст», який діє в Тернопільській обласній науковій бібліотеці, відбувся профорієнтаційний вебінарна тему: «На порозі вибору».Захід проводився на базі бібліотек смт Великих Бірок, Великої Березовиці,сіл Мишковичів й Настасова Тернопільської централізованої бібліотечної системи в рамках співпраці Державної служби зайнятості України (Центрального апарату), Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).Організаторами семінару виступили Тернопільський міськрайонний центр зайнятості та Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека.
Учасниками вебінару стали майже 90 старшокласників Тернопільської загальноосвітньої школи №11, шкіл Тернопільського району, а також працівники Тернопільського міськрайонного центру зайнятості.
Під час вебінару заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Тернопільського МРЦЗ Галина Приступа провелаз учнями інформаційно-дискусійну бесіду про вибір професії та представила мультимедійну презентацію на тему «На порозі вибору».Учасники зустрічі переглянули відеоролики із циклу «Світ професій» та ближче познайомились із професіями медичної сестри, ветеринарного лікаря, лицювальника-плиточника.
Варто зазначити, що  питання вибору професії виявились цікавими для старшокласників. Вони взяли активну участь у дискусії щодо того, як правильно обирати фах, які фактори впливають на цей вибір, що є складовими успіху в виборі професії.

пʼятницю, 8 травня 2015 р.

8 травня - День пам’яті та примирення


8 травня Україна разом із багатьма країнами Європи відзначає як День пам’яті та примирення.
Ця дата встановлена указом Президента України «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі і 70-ї річниці завершення Другої світової війни». Метою її відзначення є «гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів».
Символом відзначення Дня пам'яті та примирення є червоний мак. Це міжнародний символ пам'яті жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів, алюзія кривавового сліду від кулі, що передає страждання та смерть.