Вітаю!

Шановні колеги!
Цей блог створено для обговорення тем, пов'язаних із вивченням курсу "Основи комп'ютерної грамотності, основи роботи в мережі Інтернет"
Запрошую усіх бажаючих до діалогу.
Олена Проців

середу, 25 лютого 2015 р.

Відеоуроки Microsoft Word 2010

Пропонуємо до вашої уваги  навчальний відеокурс з основ викоистання  текстового процесора  Microsoft Word 2010 від кампанії TeachVideo
У курсі розглянуто основні можливості програми для оформлення текстових документів.
Дивіться і вчіться!
http://www.teachvideo.ru/course/212 

понеділок, 23 лютого 2015 р.

Українська бібліотечна асоціація відзначила 20-річчя


У лютому 2015 року виповнилося 20 років з дня заснування Української бібліотечної асоціації (УБА)всеукраїнської громадської організації, яка сприяє розвитку бібліотечно-інформаційної сфери і забезпеченню доступ до інформації. Нині УБА представляє близько 69 тис. бібліотечних працівників з усієї країни, понад 39 тис. бібліотек.
За час існування Асоціацією було започатковано багато ініціатив, серед яких захист інтересів бібліотек, бібліотекарів і читачів, робота з різними гілками влади, участь у законодавчій та нормотворчій діяльності, професійні видання, конференції, семінари і круглі столи, міжнародні професійні програми і партнерства, традиції відзначення кращих у професії та певних напрямах роботи, інноваційні проекти тощо. Про діяльність Української бібліотечної асоціації можна дізнатись на  порталі УБА
Із нагоди 20-річного ювілею Українська бібліотечна асоціація підготувала ювілейний логотип та ювілейний відеоролик.

Тернопільське обласне відділення УБА щиро вітає колег із святом!

понеділок, 2 лютого 2015 р.

Створення інтерактивної інфографіки за допомогою сервісу infogr.am

Інформаційна графіка або інфографіка  — це графічне візуальне подання інформації, даних або знань, призначених для швидкого та чіткого відображення комплексної інформації. Вона дозволяє формувати об'ємну картину різної інформації, аотже може покращити її сприйняття. 
У мережі Інтернет багато сервісів зі створення інфографіки. Один з найпростіших й найзручніших з них - Infogr.am (https://infogr.am).
Цей сервіс допоможе вам  заощадити час для створення простої, оперативної, інтерактивної графіки за будь-якою темою, що не вимагає складних графічних візуалізацій.
Infogr.am дозволяє створити інфографіку за лічені хвилини.
На вибір користувачеві запропоновано 8 шаблонів для створення інфографіки та 5 для створення діаграм.
Після вибору шаблону відкриється редактор інфографіки. У ньому можна редагувати заголовки, пояснення, додавати фото, текст, різні діаграми. Кожен елемент можна легко переміщати з допомогою звичайного перетягування. Деякі елементи підтримують анімацію.
Для створення графіків, сервіс пропонує звичайну електронну таблицю.
При введенні даних в таблицю, слід звернути увагу на кноку «Design» в лівому верхньому куті. З її допомогою можна змінити колір кожного елемента в графіку.
У налаштуваннях даних графіка можна обрати завантаження дани із таблиці Excel. На вибір є 4 види графіків — лінійний,стовпчастий графік, матриця, кругова діаграма.
Отриману інфографіку можна розміщувати у Facebook, Twitter інших соціальних мередах, а також за допомогою html-коду вбудувати на сайт чи блог.
Пропонуємо вам переглянути майстер-клас із створення інтерактивної інфоргафіки  за допомогою сервісу Іnfogr.am, створений заведувачкою відділу електронної бібіліотечно-бібліографічної інформації Одеської ОУНБ Ольгою Булгаковою.